Zengin yer altı kaynaklarına sahip olmasına rağmen, Afrika kıtasının bir kısmının günümüzde açlık ve sefalet içerisinde yaşamala

Zengin yer altı kaynaklarına sahip olmasına rağmen, Afrika kıtasının bir kısmının günümüzde açlık ve sefalet içerisinde yaşamala
Zengin yer altı kaynaklarına sahip olmasına rağmen, Afrika kıtasının bir kısmının günümüzde açlık ve sefalet içerisinde yaşamalarının sebepleri neler olabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Zengin yer altı kaynaklarına sahip olmasına rağmen, Afrika kıtasının bir kısmının günümüzde açlık ve sefalet içerisinde yaşamalarının sebepleri neler olabilir? Açıklayınız.

Ödev cevabı kısaca : Afrika'nın zengin yer altı kaynaklarına rağmen yaşadığı açlık ve sefaletin sebepleri şunlar olabilir: kötü yönetim, yolsuzluk, siyasi istikrarsızlık, altyapı eksikliği, savaşlar ve çatışmalar, iklim değişikliği, nüfus artışı, eğitim eksikliği, dış borçlar ve ekonomik bağımlılık. Bu faktörler, kaynakların etkili kullanımını engelleyerek temel ihtiyaçların karşılanmasını zorlaştırır.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.