Zeytinyağı gibi üste çıkmak deyimi, herhangi bir konuda kabahati olduğu hâlde kendini haklı çıkarmaya çalışanlar için söylenir

Zeytinyağı gibi üste çıkmak deyimi, herhangi bir konuda kabahati olduğu hâlde kendini haklı çıkarmaya çalışanlar için söylenir
Zeytinyağı gibi üste çıkmak deyimi, herhangi bir konuda kabahati olduğu hâlde kendini haklı çıkarmaya çalışanlar için söylenir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Zeytinyağı gibi üste çıkmak deyimi, herhangi bir konuda kabahati
olduğu hâlde kendini haklı çıkarmaya çalışanlar için söylenir. Çözünme
olayını göz önünde bulundurarak zeytinyağının suda çözünmeyip suyun
üstüne çıkmasını moleküler düzeyde nasıl açıklayabilirsiniz

Ödev cevabı kısaca : Zeytinyağının suda çözünmeyip suyun üstüne çıkmasının moleküler düzeydeki nedeni, zeytinyağı moleküllerinin su molekülleri ile çözünme eğiliminde olmamasıdır. Bu, yağın suyun yüzeyine çıkmasına ve deyimdeki gibi "üste çıkma" durumuna neden olur.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.