Zihinsel, duygusal ve sosyal sağlık açısından ailenin önemi nedir

Zihinsel, duygusal ve sosyal sağlık açısından ailenin önemi nedir
Zihinsel, duygusal ve sosyal sağlık açısından ailenin önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumu ayakta tutan temel öğelerdendir. İnsan türünü üretmek ve sürdürmek gereksiniminden doğmuştur. Aile çocuğun güvenli gelişimi için oluşmuş en ideal ortamdır. Aile ortamında çocuğun ihtiyacının zamanında ve yeterince karşılanması gelecekte sağlıklı nesillerin oluşmasına ve güçlü toplumların varlığına destek verir. Kültürün bir kuşaktan diğerine iletilmesinde en önemli sosyal ortam olan aile, dinî, millî ve hukukî değerleri ile toplumun çekirdeğini oluşturmaktadır. Türk milletinin tarihe yön veren, çok geniş coğrafyadaki hareketliliğinde sağlam aile yapısı ve düzeni son derece önemli bir rol oynamıştır.

Anne-babaların ergen bireye yönelik davranışlarının altında yatan temel gereksinim çocuklarını en iyi olduğuna inandıkları biçimde yetiştirmektir. Ergen birey, ailesinin çocukları için en iyi olanı istediğini bilmeli ancak olaylar hakkındaki şahsi görüşlerini de bildirmelidir. Bu doğrultuda alınan ortak kararlar çok daha sağlıklı olacaktır. Ergenlik döneminde ergen bireyin aile içindeki rolünü yeniden tanımlama gereksinimi nedeniyle ortaya çıkan sorunlar çatışma olmaksızın da çözülebilir. Kuşak çatışması kaçınılmaz değildir. Yakın ve sıcak ilişkiler, açık ve yargısız iletişim, ergen bireyin sağlıklı gelişimine önemli ölçüde katkı sağlar

41
41
41
41
41
41
41
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.