Zihinsel, duygusal ve sosyal sağlık nedir

Zihinsel, duygusal ve sosyal sağlık nedir
Zihinsel, duygusal ve sosyal sağlık hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Zihin akıl kelimesinin eş anlamlısı olan bir kelimedir.

Akıl sağlığı anlam olarak sağlıklı düşünebilen normal davranışlarda bulunan kişiler için söylenir. Toplumda doğuştan zihinsel engelli olan ve sonradan akıl sağlığını kaybeden insanlar vardır.

Duygusal sağlık doğru olan duyguları hissedebilmek ve yaşamaktır.

Duygusal sağlık zihinsel sağlıkla biraz ilgilidir. Duygusal sağlıktaki bozukluklar daha çok zihinsel sağlığı bozuk olanlarda görülür. Duygusal sağlığı bozulanlar doğru düşünemezler ve yanlış kararlar verirler.

Sosyal sağlık kişinin diğer bireyler ve toplumla olan ilişkilerini normal olarak yürütmesi ve ilişki kurması demektir.

Sosyal sağlık insanlar arası ilişkilerde bireylerin birbirlerine olan davranışları, etkilenmeleri, konuşabilmeleri, tartışabilmeleri ve toplu olarak yaşayabilmelerini amaçlamaktadır. Sosyal olarak sağlıksız olan insanlar zihinsel, duygusal sorunları olan insanlardan çok farkı olmayan davranışlar sergilemektedirler.

Zihinsel, duygusal ve sosyal sağlığı yerinde olmayan insanların ilişkileri, davranışları toplumda sağlıksız olarak görülür. Bu tip sağlık sorunları için terapilerle birlikte ilaç kullanımı uygulanmaktadır. Büyük bir kısmı toplum içinde yaşamlarını sürdürmektedir.

505
600
401
100
100
100
400
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.