Zor oyunu bozar atasözünün anlamı

Zor oyunu bozar atasözünün anlamı
Zor oyunu bozar anlamı nedir, zor oyunu bozar ne demektir örnek cümle içinde kullanımı ve açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Zor oyunu bozar anlamı şu şekilde :

Sevginin ve hoşgörünün değil, zorbalığın egemen olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bir kimse, kurala uygun olarak yürümekte olan işi, istediği yola çevirmek için zor kullanırsa, artık kural söz konusu olamaz. Güçlü olan istediğini yapar. Her iş belli kuralları çerçevesinde yürütülür. Kurallara uygun olarak yürütülen bir iş, zor kullanılarak belli bir yöne çekilmek istenirse, artık kurallar söz konusu olmaz; güçlünün dediği olur.

1. Zor kullanılarak işlemekte olan bir düzen bozulup durdurulabilir ya da istenen yöne çevrilebilir.

2. Bir oyun veya hile, güç kullanılarak kestirme yoldan boşa çıkarılabilir, işlemez kılınabilir.

Zor oyunu bozar atasözünün cümle içinde kullanımı

Olumsuz anlamda cümlede kullanımı; Sen istediğin kadar uğraş, gücün önünde duramazsın zor oyunu bozar.

Olumlu anlamda cümlede kullanımı; Sen hiç merak etme dostum bu hile olmayacak zor oyunu bozar, bizde bu oyunu bozacağız.

3
1
2
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum