Zümer suresi 9. ayetiyle anlatılmak istenen sizce nedir

Zümer suresi 9. ayetiyle anlatılmak istenen sizce nedir
“… Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?..” (Zümer suresi, 9. ayet.)ayetiyle anlatılmak istenen sizce nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“… Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?..” (Zümer suresi, 9. ayet.) ayetiyle anlatılmak istenen şu şekildedir;

Yüce Allah (c.c) bu ayette, insanlara bir uyarı göndermektedir. Bilen kişiler ile bilmeyen kişilerin eşit olmayacağından bahsetmektedir. Bilen kişiler, okuyan, araştıran ve inceleyen kişiler her zaman daha iyidir. Yani iyiden kasıt Allah katında daha üstündür. Bilmeden yorum yapan, bilmeyerek konuşan, bilmeden istişare eden kişilerle bilen kişiler eşit değildir.

Bundan dolayı Allah (c.c), “… Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?..” ayeti ile bu durumu açıkça bildirmiştir. Bundan feyiz alarak hayatımıza uygulamalıyız.

1642
321
759
132
119
150
310
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum