Bu Hafta Vizyona Giren Filmler

Bu Hafta Vizyona Giren Filmler
Bu hafta Türkiye’deki sinema salonlarında 6 yeni film vizyona girecek. Kış aylarında evde takılıp kalmak istemeyen vatandaşlar kendini sinema salonlarına atarken, her hafta yeni bir filmin vizyona girmesi de döngüyü sağlıyor.

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta da vizyona; 2 yerli, 4 yabancı olmak üzere 6 yeni film girdi.

İşte 25 Kasım’da vizyona giren filmler;

1) Çakallarla Dans 4
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Komedi
Yönetmen: Murat Şeker
Oyuncular: Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar, Murat Akkoyunlu, Didem Balçın
Senaryo: Murat Şeker, Ali Tanrıverdi
Yapımcı: Sugarworkz, TAFF Pictures 

Filmin konusu: Maddi zorluklar 4 kafadarı, yani Kayınço Gökhan (Şevket Çoruh), Köfte Necmi (Timur Acar) ve Del Piero Hikmet'i (Murat Akkoyunlu) Muhasebeci Servet'in (İlker Ayrık) eşi Fatma'yla (Didem Balçın) yaşadığı evinde hep birlikte kalmaya zorlar. Kimsenin istemediği bu durumdan kurtulmak için umut ışığını Berber Hüseyin yakar, Almanya'da ölen dayıoğlunun miras bıraktığı haritada hazine olma ihtimali vardır. Bu ihtimale sıkı sıkı sarılan arkadaşlar, zengin olma hayaliyle haritanın gösterdiği yere doğru yola çıkarlar, ancak bu yolculuk serinin diğer filmlerinde olduğu gibi sürpriz gelişmelere ve maceralara gebedir.
Çekimleri 4 hafta gibi bir zamanda Polenezköy, Kadıköy ve Çatalca'da tamamlanan Çakallarla Dans 4 filmini, serinin ilk 3 filminde olduğu gibi yine Murat Şeker yönetti.

[PAGE]


2) Savaş Vadisi (Hacksaw Ridge)
Yapımı: 2016 - ABD
Tür: Biyografi, Dram, Tarih
Süre: 131 dk.
Yönetmen: Mel Gibson
Oyuncular: Andrew Garfield, Teresa Palmer, Sam Worthington, Luke Bracey, Hugo Weaving
Senaryo: Randall Wallace, Robert Schenkkan, Gregory Crosby
Yapımcı: Bill Mechanic, David Permut

Filmin konusu: Amerika Birleşik Devletleri'nin 2. Dünya Savaşı'na girmesinin ardından Desmond T. Doss (Andrew Garfield) da birçok Amerikalı gibi orduya katılmaya gönüllü olur. Ancak dindar bir Hıristiyan ve bir pasifist olan Doss, savaşta insan öldürmeyi ve herhangi bir şekilde silah kullanmayı reddetmektedir, onun yerine savaş alanında yaralıları kurtararak hizmet etmek istemektedir. Bu tavrı hem komutanları, hem de asker arkadaşları arasında ilk başta çok sert tepkiyle karşılanır, askeri mahkemeye bile çıkar. Ancak Doss, son derece sert bir eğitimden geçip, kendi hayatı pahasına silahsız bir şekilde savaş alanına gitmeyi çoktan göze almıştır.
ABD Başkanı Harry Truman tarafından Onur Madalyası'na layık görülmüş bir vicdani retçinin öyküsünü sinemaya aktaran Savaş Vadisi filmini Mel Gibson yönetiyor.

[PAGE]


3) Pastoral Amerika
Yapımı: 2016 - ABD
Tür: Dram
Süre: 126 dk.
Yönetmen: Ewan McGregor
Oyuncular: Ewan McGregor, Jennifer Connelly, Dakota Fanning, Peter Riegert, Rupert Evans
Senaryo: John Romano
Yapımcı: Tom Rosenberg, Gary Lucchesi 

Filmin konusu: Seymour "Swede" Levov (Ewan McGregor) okul zamanlarında yıldız bir atletken, 1960'lı yıllarda başarılı bir işadamı olmuştur. Aradaki din farkına ve babasının karşı çıkmasına rağmen lise aşkı Dawn Dwyer (Jennifer Connelly) ile evlenmiş, Meredith adlı bir kızı olmuş, New Jersey'de mutlu bir hayat sürmektedir. Küçük yaşlarda kekemelik sorunu yaşayan Meredith (Dakota Fanning), büyüyünce muhalif bir kimliğe bürünmüş, Vietnam Savaşı karşıtı gösterilerde aktif olarak yer almaya başlamıştır. Bu sırada oturdukları yerin postanesinin bombalı saldırıya uğraması ve saldırıdan hemen sonra ortadan kaybolan Merry'nin bir numaralı şüpheli olarak aranmaya başlaması, Swede ve eşi Dawn'ın hayatını alt üst edecektir.
Pastoral Amerika filmi, Philip Roth'un 1997'de yazdığı aynı adlı çok satan romandan uyarlandı. Film aynı zamanda Ewan McGregor'un ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi.

[PAGE]


4) Lanetli Ev (The House on Pine Street)
Yapımı: 2015 - ABD
Tür: Dram, Korku
Süre: 111 dk.
Yönetmen: Aaron Keeling
Oyuncular: Emily Goss, Natalie Pellegrini, Taylor Bottles, Cathy Barnett, Jim Korinke
Senaryo: Aaron Keeling
Yapımcı: Aaron Keeling

Filmin konusu: Jennifer Branagan 7 aylık hamiledir. Beklenmedik bir sinir krizinden sonra istemese de evine, Kansas'a geri dönmek zorunda kalır. Jennifer hem annelik korkusuyla, hem kocası Luke ile yaşadığı kısıtlı ilişkiyle, hem de annesi Meredith'in varlığıyla başa çıkmaya çalışırken bir yandan da hayatını toparlamaya çalışmaktadır. Ancak kiraladıkları evde garip olaylar yaşanmaya başladıkça Jennifer evin perili olduğundan şüphelenmeye başlar. Jennifer bir yandan tüm bunlarla başa çıkarken bir yandan da akıl sağlığını korumaya çalışmaktadır. Evde yaşananların kaynağını araştırmaya çalışır fakat gerçekten var olup olmadıklarından emin değildir.

[PAGE]


5) Bana Git De
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Dram, Romantik
Süre: 103 dk.
Yönetmen: Handan Öztürk
Oyuncular: Tayanç Ayaydın, Deniz Atiye Yılmaz, Seyyal Taner, Birsen Dürülü, Umut Oğuz
Senaryo: Handan Öztürk
Yapımcı: Handan Öztürk

Filmin konusu: Yaşadığı sorunları geride bırakabilmek adına İstanbul'daki hayatını geride bırakarak Doğu'ya yolculuğa çıkan bir gitarist olan Ali (Tayanç Ayaydın), yolda arabasına Leyal (Atiye) adlı genç bir kadını alır. Evinden kaçmış, İstanbul'a giderek meşhur olmak isteyen şarkıcı Leyal ile Ali arasında bir kader birliği başlar.
Çekimleri Urfa, Mardin, Elazığ, Tunceli, Adıyaman ve İstanbul'da yapılan Bana Git De filmi, 1 yılda tamamlandı.

[PAGE]


6) Frantz
Yapımı: 2016 - Almanya, Fransa
Tür: Dram
Süre: 113 dk.
Yönetmen: François Ozon
Oyuncular: Paula Beer, Pierre Niney, Ernst Stötzner, Marie Gruber, Cyrielle Clair
Senaryo: François Ozon
Yapımcı: Eric Altmayer, Nicolas Altmayer

Filmin konusu: 1. Dünya Savaşı yeni bitmiş, yenik devletlerden Almanya için zor bir süreç başlamıştır. Savaşın sadece maddi değil, manevi kayıpları da büyüktür. Quedlinburg kasabasında yaşayan Anna (Paula Beer), Fransız cephesinde nişanlısı Frantz'ı kaybetmenin üzüntüsünü henüz atlatabilmiş değildir. Günün birinde kasabaya gelen bir Fransız, Adrien Rivoire (Pierre Niney), Frantz'ın Paris'te yaşadığı günlerden tanıdığı çok yakın bir arkadaşı olduğunu söyler ve kısa zamanda hem Anna'nın, hem de aynı evde yaşadığı Frantz'ın anne ve babasının yakın dostu olur. Ancak genç adamın söyleyemedikleri de vardır ve bunlar, Anna'nın hayatını tamamen değiştirecektir. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.