1 Mayıs bankalar açık mı, tatil mi

1 Mayıs bankalar açık mı, tatil mi
1 Mayıs bankalar açık mı, tatil mi, 1 Mayıs’ta banka şubeleri çalışıyor mu, kapalı mı, 1 Mayıs'ta bankalarda işlem yapılabilecek mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen 5892 sayılı yasanın, 27 Nisan 2009'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

1 Mayıs 2023 Pazartesi günü İşçi Bayramı dolayısıyla Resmi tatil olarak kabul edildiğinden bankalar hizmet vermeyecek. Şubeler yerine online bankacılık işlemleri kullanılacak.

Tatil sırasında yapılan EFT ve Havale işlemleri hesaba ilk işlem günü olan 2 Mayıs Salı günü işleme alınacak. Aynı gün içinde para gönderimi yapmak isteyen vatandaşlar, normal zamanlarda mesai saatleri dışında olduğu gibi 1 Mayıs'ta da fast ile para gönderimini tercih edebilir.

1 Mayıs’ta nereler kapalı olacak

1 Mayıs resmi tatil olması sebebiyle okullar, üniversiteler ve bankalar kapalı olacak. Bununla beraber kamu kurumlarından olan belediyeler, noterler, vergi daireleri de 1 Mayıs Pazartesi günü vatandaşlara hizmet vermeyecek. Sağlık ocağı olarak da bilinen Aile Hekimlikleri resmi tatillerde kapalı olmaktadır. Hastanelerin acil servis bölümleri, tüm özel günlerde olduğu gibi hizmet vermeye devam edecek.

1
0
1
0
1
2
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.