1 Mayıs İşçi Bayramı hakkında kompozisyon

1 Mayıs İşçi Bayramı hakkında kompozisyon
Artık ülkemizde ulusal bir bayram olarak kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı hakkında yazılmış olan yazı / kompozisyon.

Ülkemizde 2008 yılından bugüne “Emek ve Dayanışma Günü” resmi adı altında 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlanmaktadır. Pek çok ülke gibi Türkiye’de de İşçi Bayramı tatil ilan edilmiş ve bir çok etkinlikler düzenlenmiştir.

1 Mayıs peki işçi sınıfı için neden önemlidir. Çünkü özellikle Kominist Manifesto’da yer alan “Tüm dünyanın işçileri birleşin” sloganı etrafında sömürülen emeklerinin karşılığını alamayan ya da bir çok işçi haklarından mahrum kalan, uzun çalışma saatlerine karşın düşük ücret alan işçilerin haklarının korunması amaçlanmaktadır.

İşçi sınıfı bildiğiniz üzere toplumun büyük bir kısmını kapsamaktadır. Adına memur da deseniz işçi de deseniz aslında her çalışan bir işçi sayılşır. İşçilerin dayanışma içerisinde olması ise bir çok sosyal haklara kavuşması anlamına gelmektedir. Evrensel bir hak olan grev hakkı da işçi ile işveren arasındaki bir çok anlaşmazlıkta yürürlüğe konan bir olgu bir gerçektir.

İşçilerin olmadığı bir dünya üretimin olmadığı hiç bir sanayi ve tıbbi ürünün üretilmediği yani insanlığın duracağı bir dünya olacaktır. Dünya nüfusunun da önemli bir kısmını teşkil eden işçi sınıfının bugünün de dayanışma ve insan hakları temelli etkinlikle ile coşku dolu kutlamalar yapılmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

121
30
105
26
32
31
81
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.