1 Nisan 2019 Okullar tatil mi

1 Nisan 2019 Okullar tatil mi
1 Nisan 2019 Okullar tatil mi, 1 Nisan 2019 Pazartesi günü resmi tatil mi detaylar haberimizde...

1 Nisan 2019 Pazartesi Tatil Mi? Okullar Tatil Mi?

31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler seçiminde milyonlarca kişi sandığa giderek oy kullanacak. Türkiye'nin dört bir yanında sandıklar kurulacak. Sandıkların kurulacağı adresler ise okullar ve üniversiteler gibi eğitim kurumları olacak. Sabah saatlerinde başlayan seçimler akşam saatlerinde sona erecek. Ancak itiraz süreçleri dolayısıyla 31 Mart seçimleri gece yarısına kadar sürebilir. Hatta sayım işlemi ertesi güne kadar sarkabilmektedir. Bu nedenle sandıkların yapıldığı yerlerin ertesi güne hazırlanması zor olabilmektedir. Bu nedenle pek çok kişi "1 Nisan 2019 Pazartesi okullar tatil mi?" ve "1 Nisan'da okullar açık mı?" soruları sorulmaktadır. Eğitim kurumlarının eğitime hazır hale getirilebilmesi için seçimlerden sonra genelde okullar tatil edilmektedir. Yani 1 Nisan 2019 tarihinde Pazartesi günü okullar tatildir. Ayrıca öğretmenler de bu kapsamda idari izinli sayılacaktır.

1 Nisan resmi tatil mi?

1 Nisan 2019 tarihinde 31 Mart seçimlerinden hemen sonraki gün Milli Eğitim Bakanlığınca resmi tatil ilan edilmiştir. Bu kapsamda Pazartesi gününe denk gelen 1 Nisan tarihinde öğrenciler ve öğretmenler için resmi tatil ilan edilmektedir.

1 Nisan 2019 tarihinde ilköğretim, ortaokul, lise, üniversite seviyesinde hizmet veren okullar resmi tatil ilan edildiği için kapalı olacaktır. Ancak diğer kamu daireleri seçimlerden sonra aktif bir şekilde çalışacaktır. Ayrıca devlet memurları, kamu görevlileri de görev yapacaktır. Yalnızca öğrenciler ve öğretmenler için 1 Nisan tarihi tatildir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.