1. Sınıf kayıt sonuçları

1. Sınıf kayıt sonuçları
Çocuğunuzun okul kaydını ne zaman öğrenebilirsiniz, İlkokul 1 sınıf öğrencilerin kayıtları ne zaman açıklanacak, 1. Sınıf kayıt sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde...

1. Sınıf kayıtları ne zaman hangi okula kayıt yaptıracağız. 2019-2020 eğitim öğretim yılında Mecburi ilköğretim çağına giren, ilkokul 1. sınıflara kaydı Temmuz ayının ikinci haftasında yapılacak.

E Kayıt 2019-2020 1. Sınıf Kayıtları Ne Zaman Açıklanacak

2013 doğumlular ve 2014 doğumluların Ocak, Şubat ve Mart ayında doğanların kayıtları sistem tarafından otomatik yapılacak. Bu öğrencilerimizden herhangi bir özrü olanlar sağlık kurulu raporuyla 1 yıl kayıt erteleyebilecekler. Çocuğum hangi okula kayıtlı yaptıracağız?

2019-2020 İlköğretim hangi okula kayıt yapıldığını öğrenmek için TIKLAYINIZ

Yeni düzenleme;

a) İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir."

Bu düzenleme, çokça tartışılan okul öncesi çağı çocukların ilkokula gitmelerine yönelik eleştirileri de ber taraf edecektir. Pedagojik açıdan da gelişim ve öz bakım yönünden ilkokula daha hazır çocuklar ilkokula başlamış olacaktır. İlkokula kaydolacak çocuklarla ilgili açıklama bugün beklenirken ortaokula bu yıl başlayacak çocukların okullarının açıklaması Temmuz ayı sonunu bulacaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

4
0
0
0
5
1
102
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum