1. Sınıf Kayıt Sorgulama

1. Sınıf Kayıt Sorgulama
2022-2023 Eğitim Öğretim yılında 1.sınıfa başlayacak olan çocukların hangi okula kayıt olduklarını E-Okul sisteminden çocuğun TC kimlik numarası ile öğrenilebilecek.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında 1. sınıfa gidecek öğrenciler için 1. sınıf kayıt sorgulama yapabileceğiniz e okul kayıt sorgulama linklerini hazırladık. Çocuğunuz hangi okula gidecek e kayıt sonuçlarını görebilirsiniz.

2022- 2023 1. SINIF OKUL KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLACAYAK?

Milli Eğitim Bakanlığı e-Devlet üzerinden adrese dayalı kayıt sistemine ilköğretim e-kayıtlarının Temmuz ayının ilk haftasında velilerin erişimine açılacağı açıklamasını yaptı.

2022-2023 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-okul sistemi üzerinden yapılacak. Veliler; çocuklarının yerleştirildiği okulu, e-okul ve e-devlet sistemi üzerinden öğrenebilecek.

Geçtiğimiz yıl veliler, e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından, 05 Temmuz 2021 Pazartesi günü itibariyla çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilmişti. Bu yıl dabBirçok öğrenci ve veli yeni eğitim dönemi için okul kayıtlarını temmuz ayının ilk haftasında yapmaya başlanacak.

1.SINIF OKUL KAYITLARI NASIL YAPILIR? (2022-2023)

ilk ve ortaokula başlayacak öğrencilerin adrese dayalı kayıtları Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce yapılmaktadır. Mecburî ilköğretim çağına gelen çocuklar 1. sınıfa e-kayıt işlemi ile kayıt olacak.

İlkokul birinci sınıf kayıtları, herhangi bir başvuru olmaksızın MERNİS adres bilgileri uyarınca gerçekleştiriliyor. Millî Eğitim Bakanlığı bilişim sistemlerinin e-devlet (turkiye.gov.tr) kapısına entegre edilmesi kapsamında e-kayıt sonuçları e-devlet kapısı üzerinden de yayımlanacak.

E-OKUL OKUL KAYDI SORGULAMA

Öğrencilerin hangi okula yerleştirildiği bilgisinin açıklanmasının hemen ardından okul kayıt işlemleri başlıyor. Kayıt işlemi sırasında ailelerden çocuğun vesikalık fotoğrafı, veliye ait fatura talep ediliyor.

Öte yandan çocuğunuzun bu yıl anasınıfına mı 1.sınıfa mı gideceğini e-Okul okula başlama yaşı sayfası üzerinden veya e-devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

E-OKUL OKUL KAYDI SORGULAMA EKRANI

2
1
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.