10 Bin Koruma Memuru Alımı 2013 Ne Zaman

10 Bin Koruma Memuru Alımı 2013 Ne Zaman
Geçtiğimiz günlerde alınan bir kararda bundan sonra stadlarda ve üniversitelerde koruma memurları görev yapacak dendi, ve İçişleri Bakanlığı 10 bin koruma memuru alınacak dedi .

“Koruma Memurları” adı altında ilk etapta lise mezunu 10 bin kişi işe alınacak.

İçişler Bakanı, halihazırda Ülkemizde bütün koruma hizmetleri için 29 bin kişi görev yapıyor, diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

Bakan, bunun fazla olduğunu belirterek, ”29 bin kişiyi en verimli şekilde dağıtacağız. İlk etapta 10 bin kişiyi eğitmeyi planlıyoruz. Bunlar emniyet hizmetleri sınıfı fakat koruma memuru” diye konuştu.10 Bin Koruma Memuru Alımı Başvuruları

10 Bin Koruma memuru alımı ne zaman, koruma memurları alımı tarihi, Ne Kadar koruma memuru ne zaman alınacak.

Bakan Güler, bu 10 bin koruma memuru alımının yeni bir alım olacağını aktardı.

Koruma memurları lise mezunları arasından seçilecek ve yaş sınırı 28 olarak tayin edilecek. Yine alınacak kişilerin belirli fiziki koşullara da uyması gerekecek.

Koruma memurları sadece liselerden değil, iki yıllık fakülte (ön lisans) mezunlarından da alım yapılması planlanıyor. Halihazırda görev yapan birçok koruma memuru da lise mezunu durumunda bulunuyor.

10 Bin Koruma Memuru Alımı Ne Zaman

Koruma memurları alımı ne zaman yapılacak sorusunu da yanıtlayan Bakan Güler, alımların yıl sonuna kadar yapılacağını açıkladı. Ancak bu alımlar açıklamaya göre Eylül ayından sonraya kalacak.

Koruma Memurları ile Polis Arasında Fark Olacak mı ?

Evet koruma memuru ile polis arasında yetkiler açısından farklılıklar olacak ancak koruma memurları da polisler gibi acil bir durum karşısında müdahalede bulunabilecek ve gerekli delilleri toplama yetkisine sahip olacak. Polisler olay yerine gelene kadar yetkiler koruma memurlarında olacak.

Koruma memurlarının özlük hakları da polislere yakın bir seviyede olacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum