10 milyon 600 bin tablet dağıtılacak

10 milyon 600 bin tablet dağıtılacak
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Fatih Projesi kapsamında 10 milyon 600 bin tabletin bu ay içinde ihaleyle alınarak öğretmen ve öğrencilere dağıtılacağını açıkladı.

"ÖNEMLİ PROJELER VAR"

Geçen yıl başlayan ve yürüyen önemli projeler olduğuna değinen Avcı, "Fatih Projesi'nde olumlu bir noktaya geldik. Kamuoyunda tablet ve etkileşimli tahta projesi gibi algılandı. Aslında bu proje aynı zamanda müfredatı eğitimin içeriğini bugünden ön göremeyeceğimiz biçimde dönüştürme potansiyeli taşıyor. Eğitim teknolojileri alanında dünyadaki sayılı projelerden. Kapsam, nicelik ve niteliksel vaatleri açısından önemli bir proje. Bu ay içinde açtığımız ihale ile 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar alınarak öğretmen ve öğrencilere dağıtılacak. 24 Haziran'da ihale süreci başladı. 11 firma müracaat etti, 9 firmanın teklifi kabul edildi. Değerlendirmeler yapılıyor. Teknik turlar başlayacak. Bunların hepsi şeffaf olarak yürüyor. Bunun ardından bakanlıklar temsilcileri ile teknik şartnameye son teklif verilerek fiyatlar alınacak. Diğer ihale 17 Haziran'da yapılan alt yapı ihalesi. Buna 14 firma katıldı, 13'ü geçerli teklif verdi. Bu ihaleyi de bakanlığımızın hazırladığı talep doğrultusunda Ulaştırma Bakanlığımız yürütüyor." açıklamasında bulundu.

Öğretmen istihdam projeksiyonu projesi ile 2023 yılına kadar hangi alanda ne kadar öğretmene ihtiyaç olacağının tespit edilebileceğini belirten Avcı, "Nimet Baş döneminde başlayan ve Ömer Dinçer döneminde sürdürülen proje benim dönemimde bitti. Öğretmenlerimizi hangi niteliklere kavuşması gerektiği konusunda hazırlanan bir strateji raporu var. Bununla birlikte eğitimde kalite çerçevesi projesini de sizinle paylaşacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber 7

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.