10. Sınıf Ata Fizik Sayfa 123-125 Cevapları

10. Sınıf Ata Fizik Sayfa 123-125 Cevapları

10. Sınıf Ata Yayıncılık Fizik 2. Bölümü Değerlendirelim Sayfa 123, 124, 125 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

2. BÖLÜMÜ DEĞERLENDİRELİM

A. Aşağıdaki tamlayıcı dallanmış ağaç çalışmasındaki sorulara vereceğiniz cevapları takip ederek ulaştığınız çıkışı işaretleyiniz.

Cevap: 2. Çıkış

1. Su içindeki yumurta şekil l’deki gibi dengededir. Su içine tuz atılarak karıştırılınca yumurta şekil ll’deki gibi dengede geliyor.
Buna göre;
I. Şekil II deki kaldırma kuvveti şekil I dekinden büyüktür.
II. Cisme etki eden kaldırma kuvveti her iki şekilde de cismin ağırlığına eşittir.
III. Suyun içine tuz eklenmesi suyun özkütlesini artırmıştır, yargılarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) II ve III D) I ve III E) Yalnız III

Cevap: C

2. Düşey kesiti şekildeki gibi olan taşırma kabı I. durumda taşma seviyesine kadar doludur. Kabın içine A ve B cisimleri ayrı ayrı bırakıldığında eşit miktarda sıvının taştığı gözlemleniyor.
I. Cisimlere etki eden kaldırma kuvvetleri eşittir.
II. Cisimlerin özkütleleri eşittir.
III. Cisimlerin kütleleri eşittir.
A ve B cisimleri, sıvı taştıktan sonra sıvı içerisinde II. durumdaki gibi dengede kaldığına göre yukarıdaki yargılardan hangileri yanlıştır?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I ve III

Cevap: B

3. X ve Y cisimleri su içine bırakılınca ikisi de eşit hacimde su taşırıyor. Buna göre
I. Cisimlere etki eden kaldırma kuvvetleri farklıdır.
II. Cisimlere etki eden kaldırma kuvvetleri eşittir.
III. Cisimlerin ağırlıkları eşittir, yargılarından hangileri doğru olur?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve III E) II ve III

Cevap: B

4. Tamamen su dolu bir taşırma kabına suda çözünmeyen X ve Y katı cisimleri ayrı ayrı yavaşça bırakılınca her ikisi de eşit hacimde su taşırıyor.
Buna göre;
I. Suyun X ve Y cisimlerine uyguladığı kaldırma kuvvetleri eşittir.
II. XveY cisimlerinin hacimleri eşittir.
III. XveY cisimlerinin kütleleri eşittir, yargılarından hangileri kesinlikle doğrudur?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) I ve III E) I, II ve III

Cevap: A

5. Eşit hacimli K, L, M küpleri X, Y ve Z sıvılarına bırakılınca şekildeki denge durumları oluşmuştur. Bu durumda kaplardaki sıvı düzeyleri ve kabın dibindeki sıvı basınçları birbirine eşittir. Buna göre K, L, M cisimlerine etki eden kaldırma kuvvetleri FK, FL ve FM arasındaki ilişki nasıldır?
A) Fk > Fl > Fm B) Fm > Fl > Fk C)Fk = Fl = Fm D)Fl = Fm > Fk E) Fk = Fl > Fm

Cevap: E

6. Bir K cismi X sıvısında Şekil l’deki, X + Y karışımlarında Şekil II ve Şekil lll’teki gibi dengede kalıyor. Cisme şekillerde etki eden kaldırma kuvvetleri F1; F2 ve F3 olduğuna göre, aralarındaki ilişki nedir?
A) F1 > F3 > F2 B) F1 = F3 > F2 C) F1 > F2 > F3 D) F2 > F3 > F1 E) F, = F2 = F3

Cevap: B

7. K ve L cisimleri X sıvısı içinde şekildeki gibi dengededir. Kaba X sıvısı ile karışabilen yoğunluğu daha büyük bir Y sıvısı eklendiğinde cisimlere etki eden kaldırma kuvvetleri nasıl değişir?
A) İkisine de etki eden kaldırma kuvveti artar.
B) İkisine de etki eden kaldırma kuvveti azalır.
C) K’ye etki eden değişmez, L’ye etki eden artar.
D) K’ye etki eden artar, L’ye etki eden değişmez.
E) K’ye etki eden artar, L’ye etki eden azalır.

Cevap: C

8. Akma düzeyine kadar K sıvısı ile dolu kaba bir X küpü yavaşça bırakılınca şekildeki denge durumu oluşuyor ve taşan sıvı P kabında toplanıyor.
Buna göre;
I. P kabında toplanan sıvı kütlesi X’in kütlesine eşittir.
II. P kabına toplanan sıvının hacmi X cisminin hacmine eşittir.
III. P kabında toplanan sıvının ağırlığı X cismine etki eden kaldırma kuvveti kadardır.
ifadelerinden hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) İveli D) I ve III E) I, II ve III

Cevap: D

9. Özkütlesi sudan büyük olan iki silindirden, her biri, bir el kantarına asılı olarak suya dal- dırıldıklarında ikisinin de eşit değerde hafiflediği gözleniyor.
Buna göre bu cisimler için;
I. Kütleleri eşittir.
II. Hacimleri eşittir.
III. Özkütleleri eşittir.
yargılarından hangileri kesinlikle doğrudur?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) II ve III

Cevap: B

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.