10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 159 Cevapları Pasifik Yayınları

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 159 Cevapları Pasifik Yayınları
10. Sınıf Pasifik Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 159 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Etkinlik 3.7

Amaç: Türkiye’nin biyolojik çeşitlilik açısından zengin olmasını sağlayan faktörleri araştırmak ve tartışmak

1. Sınıfınızda altı farklı grup oluşturunuz.

2. Her grup, aşağıdaki doğal alanlardan birini seçerek çeşitli kaynaklardan bu alanın iklimi, yüksekliği, bitki örtüsü ve sahip olduğu kendine özgü canlı türleri hakkında bilgi toplasın. Grup içinde iş bölümü ve bir çalışma planı yapınız.

• Kaz Dağları
• Tuz Gölü
• Van Gölü
• Gediz Deltası
• Çoruh Nehri
• Amanos Dağları

3. Araştırma sonuçlarınızı bir rapor hâlinde sınıf arkadaşlarınıza sununuz.

4. Araştırma ve rapor hazırlama süreçlerinde grup içindeki görevinizi yerine getirmeye özen gösteriniz.

5. Gruplar sunumlarını tamamladıktan sonra araştırılan doğal alanların içerdikleri canlı çeşitleri, iklim, bitki örtüsü ve yükseklik gibi özelliklerini karşılaştırarak tartışınız.

Sonuca Varalım

1. Araştırdığınız doğal alanın hangi özelliklerinin canlı türü sayısının az ya da çok olmasında etkili olduğunu düşünüyorsunuz?
Cevap
: Bir doğal alanın iklimi, yüksekliği ve bitki örtüsü, o bölgede yaşayan canlı türlerinin çeşitliliği üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

2. Araştırmalarınız ve diğer grupların sunumlarından yola çıkarak Türkiye’nin sahip olduğu zengin biyolojik çeşitliliğin nedenleri hakkındaki düşüncelerinizi tartışınız.
Cevap
: Türkiye’nin coğrafi konumu, farklı iklim tiplerinin etkisinde kalması ve çeşitli yüksekliklere sahip olması, biyolojik çeşitliliğin zengin olmasını sağlayan temel nedenlerdendir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.