10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 161 Cevapları Pasifik Yayınları

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 161 Cevapları Pasifik Yayınları
10. Sınıf Pasifik Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 161 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Etkinlik 3.8

Amaç: Türkiye’deki biyolojik çeşitliliğin ve türlerin korunmasına ilişkin çözüm önerileri sunmak

1. Sınıfınızda Türkiye’deki biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik bireysel sorumluluklarınızın neler olabileceğini tartışınız. Toplumsal iş birliğine dayalı çözüm önerilerinizi belirleyiniz. Beyin fırtınası ile ortaya konulan görüş ve önerileri not ediniz.
2. Sınıf olarak belirlediğiniz çözüm önerilerinizi içeren bir kampanya başlatınız. Kampanyanız için bir afiş ve slogan hazırlayınız.
3. Kampanyanızın düzenlenmesi ve yürütülmesi için okul yönetiminizin aracılığıyla yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile iletişim kurarak iş birliği yapınız.
4. Hazırladığınız afişi okul panosuna ve iş birliği yaptığınız kişi veya kurumlar aracılığıyla çeşitli yerlere asınız.

Sonuca Varalım

1. Kampanyanız süresince başarılı olduğunuz ve zorluklar yaşadığınız noktalar neler oldu?
Cevap
: Başarılı olduğumuz nokta, toplumun bilinçlendirilmesi ve katılımın teşvik edilmesiydi; zorluk yaşadığımız nokta ise bazı kuruluşlarla iletişim kurma ve iş birliği sağlama sürecindeydi.

2. Etkinliğiniz sonucunda edindiğiniz bilgi ve deneyimlerin ışığında biyolojik çeşitliliğin korunması için bireysel ve toplumsal sorumluluklarımızın neler olduğunu düşünüyorsunuz?
Cevap
: Bireysel ve toplumsal sorumluluğumuz, bilgimizi artırmak, bilinçli davranmak ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik faaliyetlere aktif katılım sağlamaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.