10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları Pasifik Yayınları

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları Pasifik Yayınları
10. Sınıf Pasifik Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 89 Sonuca Varalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sonuca Varalım

1. Soyağacınızda hangi aile bireylerinizin genotiplerini belirleyebildiniz? Bunu yaparken hangi bireylerin fenotiplerinden yararlandınız?
Cevap
: Soyağacımda ana-baba ve büyükanne-büyükbaba bireylerinin genotiplerini belirleyebildim. Çekinik fenotipe sahip bireylerin fenotiplerinden yararlandım.

2. Soyağaçlarının çıkarılması hangi hastalıkların teşhisinde kullanılabilir? Bu bağlamda soyağacı çıkarmanın faydaları nelerdir?
Cevap: Soyağaçları, genetik hastalıkların teşhisinde kullanılabilir. Soyağacı çıkarmanın faydası, aile içinde hastalığın kalıtım paternini anlamak ve risk altındaki bireyleri belirlemektir.

3. Etkinliğinizde yaptığınızdan daha kapsamlı, örneğin üçten fazla nesli gösteren soyağaçlarını hazırlamak sizce kolay mıdır? Neden?
Cevap
: Daha kapsamlı soyağaçları hazırlamak zordur çünkü daha fazla nesli kapsadıkça veri toplama ve doğru çıkarımlarda bulunma karmaşıklığı artar.

4. Kişilerin tıbbi kayıtlarının düzenli tutulması gelecekte nasıl bir fayda sağlar?
Cevap
: Tıbbi kayıtların düzenli tutulması, genetik hastalık risklerini belirlemede ve tedavi planlarını oluşturmada gelecekte daha bilinçli kararlar alınmasına yardımcı olur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.