10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 98 Cevapları Pasifik Yayınları

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 98 Cevapları Pasifik Yayınları
10. Sınıf Pasifik Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 98 Sonuca Varalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sonuca Varalım

1. Barbunyaların boy uzunlukları hangi uzunluk aralığında değişim göstermektedir? Bu varyasyonun nedenlerinin neler olabileceğini tartışınız.
Cevap
: Barbunyaların boy uzunlukları 3cm ile 6cm arasında değişmektedir. Bu varyasyon, genetik faktörler ve çevresel koşullar nedeniyle olabilir.

2. Elde ettiğiniz verileri kullanarak çizdiğiniz grafiğin şekli nasıldır?
Cevap
: Grafiğimiz normal dağılıma benziyor.

3. Barbunya bitkisinde başka ne gibi varyasyonlar olabileceğini tartışarak listeleyiniz.
Cevap
: Barbunya bitkisinde renk, tane şekli ve yaprak büyüklüğünde varyasyonlar olabilir.

4. Varyasyonların kaynağının ne olabileceğini tartışınız.
Cevap
: Varyasyonların kaynağı genetik değişiklikler ve çevresel etmenler olabilir.

5. Etkinliğinizde ticari amaçla satılan bir tarım ürününü kullanarak elinizdeki örneklerin boy uzunluğuna dair varyasyonu belirlemeye çalıştınız. Doğadaki yabani popülasyonlarda bu varyasyonun nasıl olacağını düşünüyorsunuz? Düşüncenizin nedenini açıklayınız.
Cevap
: Doğadaki yabani popülasyonlarda varyasyon daha geniş olabilir, çünkü doğal seçilim ve genetik çeşitlilik oranı yüksektir.

6. Bir türe ait bireyler arasında görülen varyasyonların ne gibi faydaları olabilir? Örnek veriniz.

  • Cevap: Varyasyonlar, bir türün belirli çevresel değişikliklere adapte olmasına yardımcı olabilir. Örneğin, farklı iklim koşullarına dayanıklı bitki çeşitleri.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.