10. Sınıf Biyoloji Kitabı Sayfa 112 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Biyoloji Kitabı Sayfa 112 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Kitabı Sayfa 112 Sıra Sizde Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

SIRA SIZDE

Aşağıdaki soruların cevaplarını boş bırakılan alanlara yazınız.

Aşağıda X kromozomunda çekinik genle aktarılan hemofili hastalığının Cennet ve Vatan ailelerindeki kalıtımı verilmiştir. Hasta, sağlıklı ve taşıyıcı bireyler sembollerle gösterilmiştir. Buna göre

1. Hemofili hastası bir baba ile taşıyıcı bir anneden doğacak kız ve erkek çocukların hemofili olma ihtimali nedir?
Cevap
: Hemofili hastası bir baba ile taşıyıcı bir anne, kız çocuğunun taşıyıcı olma ihtimali %100, erkek çocuğunun hemofili olma ihtimali %0’dır.

2. Hemofili hastalığı bakımından hem taşıyıcı hem de sağlıklı kız çocuklarına sahip olan anne ve babanın genotipleri nasıl olmalıdır?
Cevap
: Hemofili hastalığı bakımından hem taşıyıcı hem de sağlıklı kız çocuklarına sahip olan anne ve babanın genotipleri aşağıdaki gibi olabilir: Anne: X^HX^h (taşıyıcı), Baba: X^HY (sağlıklı)

3. Cennet ve Vatan ailelerinin hangi çocukları evlenirse erkek çocukları hasta doğabilir?
Cevap: Cennet ve Vatan ailelerinin, Vatan ailesinin sağlıklı bir erkek çocuğu ile evlenmesi durumunda, erkek çocukları hasta doğabilir.

4. Cennet ve Vatan ailelerinin hangi çocukları evlenirse kız çocukları hasta doğabilir?
Cevap
: Cennet ve Vatan ailelerinin, Cennet ailesinin taşıyıcı bir kız çocuğu ile evlenmesi durumunda, kız çocukları hasta doğabilir.

32
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.