10. Sınıf Biyoloji Kitabı Sayfa 97 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Biyoloji Kitabı Sayfa 97 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Kitabı Sayfa 97 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Yanda verilen çaprazlama örneğinden faydalanarak verilen ifadelerde boş bırakılan yerlere doğru sözcükleri yazınız.

1. Alellerin ikisi de birbiriyle aynı ise birey o özellik bakımından Homozigot farklı ise Heterozigottur. birbirinden
2. Baskın alel fenotipte etkisini her zaman (homozigot veya heterozigot durumda) gösterirken Çekinik alel fenotipte etkisini sadece homozigot durumda gösterir.
3. Mendel’in Baskınlık İlkesi, ilkesine göre mor çiçek alelleri fenotipte kendini gösterir. Çekinik olan beyaz çiçek alelleri, ebeveynlerden beraber gelmediği sürece fenotipte etkisini gösteremez.
4. Mendel’in Benzerlik İlkesi, ilkesine göre çiçek rengi karakterinin farklı iki homozigot bireyi çaprazlandığında F1 kuşağındaki tüm bireyler mor çiçekli olmuştur.
5. Fenotipleri farklı homozigot iki bireyin çaprazlanmasıyla oluşan bireyler Melez (Hibrit),dur.
6. F2 bireyleri oluşurken gametlerin eşit olasılıkla oluşturulması, meydana gelen gametlerin bireylere şansa bağlı olarak aktarılması ve F2 kuşağında gösterilen beyaz çiçekli bezelye bitkisinin görülmesi Mendel’in Ayrılma ilkesi ile açıklanır.
7. Yanda verilen örnek Monohibrit çaprazlamadır.
8. Kalıtsal bir özelliğin organizmadaki dış görünüşüne Fenotip bu özelliğin ortaya çıkmasını sağlayan genlerin tümüne ise Genotip adı verilir.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.