10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 42 Ders İçi Çalışma Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ders İçi Çalışma

Aşağıda, akarsu aşındırma süreciyle meydana gelmiş vadilere ait bilgiler ve bu vadilerin görselleri verilmiştir.
Verilen bilgilerle görselleri eşleştiriniz.

(1. Resim) A- Kertik Vadi Dağ yamaçlarından hızla inen akarsuların yatağını derine doğru kazması sonucu oluşan tabansız vadilerdir.
(4. Resim) B- Asimetrik Vadi Vadinin dirençleri farklı iki yamacının farklı oranda aşınmasıyla oluşur. Bir yamaç daha dik iken diğer yamaç daha yatıktır.
(2. Resim) C- Kanyon Vadi Çözünebilen kayaçlarda ve kaya tabakalarının yatay uzandığı arazilerde (karstik arazi) akarsuların oluşturduğu vadilerdir. Kanyon vadiler oldukça derin, yamaçları dik veya basamaklı yapıdadır.
(5. Resim) Ç- Boğaz Vadi Akarsuların akış yönüne doğru yüksek arazileri yarmasıyla oluşturduğu, genellikle derin ve uzun vadilerdir.
(3. Resim) D- Geniş Tabanlı Vadi Akarsuyun yatak eğiminin azaldığı ve akış hızının yavaşladığı yerlerde yatağını yanlara doğru aşındırmasıyla oluşturduğu vadilerdir.

46
1
41
1
2
39
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum