10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 143 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 143 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 143 Hazırlık Cevapları nı yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık

1. “Efsaneleşmek” ya da “efsane olmak” ifadelerinden ne anlıyorsunuz? Açıklayınız.
Cevap: "Efsaneleşmek" veya "efsane olmak", bir kişinin, bir olayın veya bir nesnenin zamanla halk arasında öyle bir ün kazanmasıdır ki, artık sıradan bir statüden çıkarak efsanevi bir nitelik kazanır. Bu süreç genellikle zamanla gerçekleşir ve genellikle olayın veya kişinin gerçek niteliklerinden ziyade, toplumun kolektif belleğindeki ve kültürel mirasındaki yerini güçlendirir.

2. Yakın çevrenizde herhangi bir yer veya olay hakkında anlatılan bir efsaneyle ilgili kısa bilgi veriniz.
Cevap
: Yakın çevremdeki bir dağın tepesinde, geçmişte yaşamış bir prensesin aşk acısı yüzünden kendini feda ettiği ve her yıl belirli bir günde o dağdan duyulan yaslı bir çığlığın o prensesin ruhuna ait olduğuna inanılır. Bu, bölge halkı arasında sıkça anlatılan bir efsanedir.

3. Aşağıdaki metinde anlatılanların gerçek olup olmadığını nedenleriyle belirtiniz.
Cevap: Bu metinde anlatılanlar efsane kategorisine girer. Efsaneler genellikle gerçek olmayan hikayelerdir ve mitolojik, sembolik veya dini unsurlar içerebilirler. Ağrı Efsanesi de gerçek olmayan bir hikaye olarak kabul edilir çünkü olaylar, karakterler ve sonuçlar masalsı bir şekilde sunulmuştur. Gerçeklikle bağlantısı olmayan, doğaüstü unsurlar ve sembolizmle dolu bir hikaye olduğu için gerçek olarak kabul edilmez.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.