10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 176 Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık

1. Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği kahramanlıkların ve yaptığı fedakârlıkların bağımsızlığın kazanılmasındaki önemini tartışınız.
Cevap: Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’ndaki kahramanlıkları ve fedakârlıkları, ulusal birliğin ve bağımsızlık aşkının sembolüdür ve bu ruh, bağımsızlığın kazanılmasında belirleyici olmuştur.

2. İnsanların uğrunda canlarını dahi feda edebilecekleri ideallerinin olması hakkında düşüncelerinizi belirtiniz.
Cevap
: Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’ndaki kahramanlıkları ve fedakârlıkları, ulusal birliğin ve bağımsızlık aşkının sembolüdür ve bu ruh, bağımsızlığın kazanılmasında belirleyici olmuştur.

3. Aşağıdaki metinden hareketle Millî Edebiyat’a zemin hazırlayan siyasi ve sosyal olgularla ilgili hangi çıkarımlarda bulunulabilir? Düşüncelerinizi ifade ediniz.
Cevap
: Millî Edebiyat, Meşrutiyet ve savaşlar sonucu Türkçülük, İslâmcılık ve Batıcılık akımlarının birleşiminden doğmuştur. İstiklâl savaşı ve yeni Cumhuriyet dönemi, Anadolu’ya odaklanarak millî bir tarih ve edebiyat anlayışının temelini atmıştır.

70
70
70
70
70
81
70
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.