10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları
10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 113 Fikir Çerçevesi Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Fikir Çerçevesi

Birer tasarım olarak ortaya konmuş ütopik devlet anlayışlarının gerçeğe uygulanmasıyla ilgili örnekleri bulup arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap
: Ütopik devlet anlayışlarının gerçeğe uygulanmasıyla ilgili örneklerden biri, Thomas More’un “Ütopya” adlı eserinde tasarladığı ideal toplumu ifade eder. Bu eserde More, insanların eşitlik içinde yaşadığı bir toplumu tasvir eder, ancak bu ütopya gerçekte hayata geçirilememiştir.

Günlük Hayatla Bağ Kurma

Yaşamınızda siyasetin yeri ve önemi nedir? Arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap
: Siyaset, toplumun düzenlenmesi ve yönetilmesi için önemlidir. Siyasi kararlar, yaşamımızı doğrudan etkiler ve toplumsal düzeni belirler.

Gelecek Konuya Hazırlık

İnsanların haklarını siyasal olarak nasıl elde ettiklerini araştırınız.
Cevap
: İnsanlar haklarını siyasal olarak genellikle yasalar ve anayasalar yoluyla elde ederler. Birçok ülkede vatandaşlar, seçimlerle siyasi temsilcilerini seçme hakkına sahiptirler ve bu temsilciler aracılığıyla haklarını savunurlar. Ayrıca, sivil toplum örgütleri, protestolar ve kampanyalar gibi yöntemlerle de haklarını elde etmek için mücadele edebilirler.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.