10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 114 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 114 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları
10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 114 Fikir Çerçevesi Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Düşünelim

Devlet her bireye aynı önemi ve değeri vermeli midir? Tartışınız.
Cevap
: Devlet, her bireye eşit haklar ve fırsatlar sunmalıdır, ancak her birey farklı ihtiyaçlara sahip olduğundan, bazı durumlarda farklı önem ve değerler vermek zorunda kalabilir.

Fikir Çerçevesi

Vatanseverlik; insanların ülkelerine, topraklarına, yaşam biçimlerine karşı olan sevgilerini yansıtan tutumu ifade eder. Vatanseverliğin insanların haklarını elde etmesinde ne gibi katkıları olabilir? Tartışınız.
Cevap
: Vatanseverlik, bir ülkenin vatandaşlarının birlik ve dayanışma içinde olmalarını teşvik edebilir ve bu da toplumun haklarını koruma ve geliştirmesi için olumlu bir etki yaratabilir. Ancak aşırı vatanseverlik, diğer ülkeleri dışlayıcı bir tutum geliştirebileceği için dikkatle ele alınmalıdır.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.