10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları
10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 115 Fikir Çerçevesi Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Fikir Çerçevesi

Machiavelli (Makyavelli); hükümdarın sevilmesinden ziyade ondan korkulması hükümdar için faydalıdır, der. Bu düşüncenin doğruluğunu sorgulayınız.
Cevap
: Machiavelli’nin düşüncesi, hükümdarlık ve iktidar için etkili bir strateji olarak görülebilir, ancak insan hakları ve adalet açısından eleştirilere yol açabilir. Bu nedenle bu düşünce tartışmalıdır.

Günlük Hayatla Bağ Kurma

Bireylerin toplumun kabul ettiği değerlerden farklı davranabilmesi mümkün müdür? Tartışınız.
Cevap
: Bireylerin toplumun kabul ettiği değerlerden farklı davranabilmesi mümkündür. Ancak bu durum, bireyin davranışlarının toplumsal normlar ve yasal sınırlar içinde olması gerektiği gerçeğiyle dengelenmelidir.

Gelecek Konuya Hazırlık

Ülkemizde yaşanan temel sorunların neler olduğunu araştırınız.
Cevap
: Ülkemizde yaşanan temel sorunlar ekonomi, eğitim, sağlık, işsizlik, çevre sorunları gibi bir dizi farklı alanı kapsayabilir. Bu sorunlar genellikle toplumun farklı kesimlerinin görüşleri ve öncelikleri doğrultusunda ele alınır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.