10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 116 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 116 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları
10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 1162 Fikir Çerçevesi Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Düşünelim

Hak ihlallerinin olmadığı bir dünyanın olması size göre mümkün müdür? Tartışınız.
Cevap
: Hak ihlallerinin tamamen olmadığı bir dünya, ideal bir hedef olsa da insan doğasının karmaşıklığı nedeniyle pratikte zor bir hedef olabilir. Ancak insan haklarına saygının artırılması ve toplumsal bilinçlenme ile bu yönde ilerleme kaydedilebilir.

Günlük Hayatla Bağ Kurma

Siz de varsa uğradığınız ya da gözlemlediğiniz hak ihlalinden bahsediniz. Bu duruma nasıl bir çözüm getirilmesi gerektiği üzerine düşüncelerinizi arkadaşınızla paylaşınız.
Cevap
: Örnek bir hak ihlali durumu şöyle olabilir: Bir işyerinde cinsiyet veya etnik köken nedeniyle ayrımcılığa uğrayan bir çalışan. Bu durumu çözümlemek için işyeri politikalarının gözden geçirilmesi, eğitimlerin düzenlenmesi ve ayrımcılığı önlemeye yönelik adımların atılması gerekebilir.

Gelecek Konuya Hazırlık

Sanatın ne olduğu üzerine ortaya konmuş teorileri araştırınız.
Cevap
: Sanatın ne olduğu konusundaki teoriler oldukça çeşitlidir. Bazıları sanatın duygusal bir ifade olduğunu savunurken, diğerleri estetik deneyimin önemini vurgular. Sanatın tanımı kişiden kişiye değişebilir ve sanatın farklı yönlerini anlamak için farklı teorilere başvurulabilir.

0
0
0
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.