10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 132 Cevapları Tuna Yayınları

10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 132 Cevapları Tuna Yayınları
10. Sınıf Tuna Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 132 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sorular

1. Metindeki temel görüşü belirleyiniz.
Cevap
: Metindeki temel görüş, yazının hem iletişim hem de saklama işlevi gördüğüdür. Metindeki temel görüş, yazının sadece iletişim aracı olmadığını, aynı zamanda saklama işlevi de üstlendiğini ve insanlık tarihinde önemli bir monument olduğunu vurgulamaktadır. Yazının, aktarmaya yararlı olmasının yanı sıra, belirli şeyleri saklama ve koruma görevi de üstlendiği ifade edilmektedir.

2. Metinde ele alınan konuya farklı bir açıdan bakılabilir mi?
Cevap
: Metinde ele alınan konu, yazının saklama işlevine odaklanarak ele alınmıştır ancak bu konuya farklı açılardan da bakılabilir, örneğin yazının tarihi ve evrimi, yazının toplumlar üzerindeki etkisi gibi.
Evet, metinde ele alınan konuya farklı bir açıdan bakılabilir. Örneğin, yazının sadece saklama işlevine odaklanarak, iletişim işlevinden daha fazla bahsedilebilir. Ayrıca, yazının toplumsal ve kültürel yönleri üzerinde de durulabilir ve yazının tarihsel olarak nasıl şekillendiği üzerinde derinlemesine bir analiz yapılabilir.

3. Metindeki görüşe katılıyor musunuz?
Cevap: Metindeki düşüncelere katılıyorum.
Görüşlere katılıp katılmamak kişisel bir tercihtir. Ancak, metinde ifade edilen düşünceye katılmak için yazının sadece iletişim amaçlı değil, aynı zamanda saklama ve anlam verme işlevlerini de yerine getirdiği göz önünde bulundurulabilir.

1
1
7
6
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.