10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 133 Cevapları Tuna Yayınları

10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 133 Cevapları Tuna Yayınları
10. Sınıf Tuna Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 133 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Uygulayalım

Aşağıdaki metni okuyunuz. Metinden hareketle verilen soruları cevaplayınız.

İNSANIN EN TEMEL KAYGISI ÜZERİNE

Hayatta en önemli şey nedir? Açlık çeken bir ülkedeki birine bu soruyu sorarsak cevap “yemek” olacak. Donmakta olan birine aynı soruyu sorarsak cevap “sıcak” olacaktır. Kendini yalnız ve çaresiz hisseden birine soracak olursak cevap mutlaka “diğer insanlarla beraber olmak” olacaktır. Ama bütün bu ihtiyaçlar giderildikten sonra bütün insanların ihtiyacı olan bir şey var mıdır hâlâ? Filozoflar buna “Evet.” diye cevap verirler. Onlara göre insanlar sadece ekmekle yaşayamazlar. Tabii ki bütün insanlar yemek yemelidir. Ayrıca sevilmeye ve ilgi görmeye ihtiyaçları vardır. Aynı zamanda bütün insanların ihtiyacı olan iki şey daha vardır: kim olduğumuzu ve neden yaşadığımızı bilmek.

Jostein GAARDER Sofie’nin Dünyası (Düzenlenmiştir.)

Sorular

1. Metindeki temel görüşü belirleyiniz.
Cevap: Metindeki temel görüş, insanların yemek, sevilme, ilgi görme ve kim olduklarını ve neden yaşadıklarını bilme gibi ihtiyaçları olduğudur.

2. Metinde ele alınan konuya farklı bir açıdan bakılabilir mi? Konuyla ilgili görüşleriniz nelerdir?
Cevap
: Metinde ele alınan konu, insanların en temel kaygıları üzerine olup, bu kaygıların yalnızca fiziksel ihtiyaçlar değil, aynı zamanda daha derin ihtiyaçlar olabileceğini vurgulamaktadır. Görüş olarak, insanların yalnızca fiziksel ihtiyaçlarını gidermeleri yeterli olmayacağını ve daha derin ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışmaları gerektiğini düşünebiliriz.

Uygulayalım

Aşağıdaki metni okuyup verilen soruları cevaplayınız.

19. yüzyılın sonlarında olimpiyatların yeniden canlanması ile birlikte oyunlar, dünyanın en büyük spor olayı olarak ortaya çıkmıştır. 1980 sonrası dönemde ise kentlerin küresel alanda bir yer edinmek adına birbirleriyle rekabete girmeleri ile değerlendirildiğinde oyunlar, bir spor faaliyeti olmanın ötesinde anlamlar taşımaktadır. Oyunların ölçeği ve önemi ev sahibi olacak kentin altyapısı ve organizasyonu için büyük tehdit ve fırsatları içermektedir. Olimpiyatlar gibi büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmak isteyen kentler olimpiyatları kentsel dönüşümlerinin ve ekonomik gelişmelerinin bir aracı olarak kullanmakta ve bu süreç beraberinde “kazananlar” ve “kaybedenlerini yaratmaktadır. Bu çalışma, olimpiyatlar ve kentler arasındaki ilişkiye tehditler ve fırsatlar olarak iki yönlü bir bakış açısı ile bakmayı amaçlamaktadır.

Suna ERSAVAŞ KAVANOZ (Düzenlenmiştir.)

Sorular

1. Metindeki temel görüşü belirleyiniz.
Cevap
: Metindeki temel görüş, olimpiyatların 19. yüzyılın sonlarından itibaren dünyanın en büyük spor olayı olarak ortaya çıkması ve 1980 sonrası dönemde de kentler arasında rekabetin bir aracı olarak kullanılmasının, kentler için hem tehditler hem de fırsatlar yaratabileceğidir.

2. Metinde ele alınan konuya farklı bir açıdan bakılabilir mi? Bu konuyla ilgili görüşleriniz nelerdir?
Cevap
: Metinde ele alınan konu, olimpiyatların kentler açısından tehditleri ve fırsatları olarak değerlendirilmektedir. Ancak, bu konuyla ilgili olarak farklı açılardan da bakılabilir. Örneğin, olimpiyatların sporcu ve izleyici açısından yararları ve olumsuz etkileri incelenebilir. Ayrıca, olimpiyatların kültürel, sosyal ve turizm açısından yaratabileceği etkiler de araştırılabilir. Görüş olarak, olimpiyatların kentler açısından hem tehditleri hem de fırsatları olabilir ancak bu etkilerin olumlu veya olumsuz olması, olimpiyatların nasıl yönetileceğine ve kentlerin bu süreçlerde nasıl yönlendirileceğine göre değişebilir.

1
0
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.