Mutluluk, ölçülebilir mi

Mutluluk, ölçülebilir mi
Mutluluk, ölçülebilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hayır ölçülemez. Çünkü mutluluğu ölçecek bir ölçek yoktur. Sadece somutlama yöntemiyle o an ne kadar mutlu olunduğu kaşı tarafa hissettirilmeye çalışılabilir. Mesela mutluluktan havalara uçmak deyiminde olduğu gibi.

Dünya genelinde yapılan tüm araştırmalar, insanların yaşam şartlarına, sosyo-ekonomik statülerine ve etik değerlerine bakılarak toplumların mutluluk endekslerini belirlemektedir. Fakat kişilerin karşılarına çıkan olaylara farklı tepkiler verdiği ve insanoğlunun duygusal yapısı gereği değişken bir varlık olduğu unutulmakta. Bu nedenle paylaşılan mutluluk endekslerinin ne kadar doğru olduğu da tartışılabilir.

Bu nedenle benim görüşüme göre gerçek anlamda mutluluk ölçümü nün yapılması mümkün değildir. Ancak nesnel bir cevap bulunabilir. Evet mutluyum, hayır mutlu değilim gibi.

4
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.