Kimsenin olmadığı ıssız bir adada tek bir kişi tarafından sanat yapılabilir mi

Kimsenin olmadığı ıssız bir adada tek bir kişi tarafından sanat yapılabilir mi
Kimsenin olmadığı ıssız bir adada tek bir kişi tarafından sanat yapılabilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kimsenin olmadığı bir adada tek başına bir kişi elbette sanat yapabilir. Ancak bu sanat başka kişilere ulaşamadığı için hep aynı değerde kalır. Çünkü bir sanat eserinin farklı şekillerde yorumlanması neticesinde sanatçı daha farklı ve daha güzel sanat eserleri yaratabilmektedir.

Yılardır tartışılan ve farklı görüşlerin savunulduğu şu söz günümüzde hala geçerliliğini sürdürmektedir. “Sanat sanat için mi yapılır? Yoksa Sanat toplum için midir?” Bu sorulara her dönem farklı cevap verilmiştir ve verilmeye de devam edecek sanırım.

UYGULMA

Metinde geçen “Sanatçı bencil değil ama benci’dir, bir sergilemeci gibidir.” sözüyle ne anlatılmak istenmektedir?

Bencillik insanın kendisi için yaşaması başka hiç kimsenin ne düşüncesini ne de yaşamını düşünmeden ciddiye almadan yaşamasıdır. Her şeyde sadece kendi çıkarını gözetmesidir. Benci’lik ise insanın kendi düşüncelerine önem vermesi kendisiyle barışık olması demektir. Tıpkı bir sanatçı gibi .

Filozof ile sanatçı arasındaki benzerlikleri örnekleyerek açıklayınız.

  • İkisinde de ortak noktalar şunlardır:İyi bir algıya sahip olmaları
  • Hayal kurma gücünün sınırsız olmaları
  • Engin bir hayal gücüne sahip olmaları
  • Duygulu ve hassas olmaları
  • Çağrışımı zengin olmaları
  • Sürekli iç gerilim içinde olmalıdır.

Böyle durumlarda sanatçı deşarj olur ve içindeki birikimi dışa vurmaları Sabırlı olmaları

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.