Bir metnin sade olması doğruluğu için yeterli koşul mudur

Bir metnin sade olması doğruluğu için yeterli koşul mudur
Bir metnin sade olması doğruluğu için yeterli koşul mudur, bu yöntemi kullanmak günlük hayatta neler kazandırır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

1. Bir metnin sade olması doğruluğu için yeterli koşul mudur? Neden?

Ockhamlı William’a göre doğruluğa en basit gerçeklerden yola çıkılarak varılabilir. Örneğin geçmişte yapılan dünyanın uzaydaki hareketlerini inceleyebilmek için gereksiz birçok fizik problemini incelemektense daha basit ve sade anlatımlarla doğru bilgiye kısa sürede ulaşılmaktadır. Ancak tüm bilim dalları için bunu her zaman söylemek mümkün olmaz. Her ne kadar basit anlatımlarla birçok insan doğru bilgiye ulaşsa da bazı detaylı konular için sadelik söz konusu olamaz. Ayrıca bir metnin sade olması onun doğruluğu için yeterli bir koşul olarak görmekte bence bazen yanılgıya neden olabilir. Çünkü bilginin doğruluk değerinin bilinebilmesi için belli başlı bazı şartları vardır. Burada ki sadelik bu şartlar içinde değildir.

2. Bu yöntemi kullanmak günlük hayatta neler kazandırır?

Öncelikle bu yöntem bizlere hem zamandan hem de fazla çaba gösterme zahmetinden kurtarır. Ayrıca daha iyi anlamak daha iyi yapmak veya çalışmak anlamına da geleceğinden verimi arttırır. Çünkü doğruluğa en basit gerçeklerden yola çıkılarak varılabilir

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.