10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 19 Cevapları

10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 19 Cevapları
10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Felsefi Düşünce Sayfa 19 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 19 Cevabı

SORULAR

1. İnsanların farklı düşüncelere sahip olmasının nedenleri neler olabilir? Sorunun cevabına buradan ulaşabilirsiniz Tıklayınız

2. Farklı cevapların olması, gerçeğin bunlardan biri olduğu anlamına gelir mi? Yorumlayınız.

Gerçek bir tanedir ve hiç bir zaman değişmez. Farklı cevapların hepsi yanlış da olabilir. Eksik de olabilir. Bu sebeple cevapları aramaya devam etmeliyiz. İşte zaten felsefe bunun için vardır

3. Ev sahibinin doğruyu söylemiş olmasından emin olunabilir mi? Yorumlayınız.

Emin olamayız elbette ama kendimiz bir yorumda bulunarak doğru söyleyip söylemediği hakkında bir fikir ortaya koyabiliriz. Emin olmak için boruları sayarız. Boru konulduğunda eğer sobanın yükseltmek için kullanılan materyale ihtiyaç duyulmuyorsa doğru söylemiş olabilir.

4. Sözler gerçeğin, tahminler olacakların yerine geçebilir mi? Yorumlayınız.

Geçemez . Ama yorumlayınız denildiği için şöyle bir yorumda bulunsan hiçte fena olmaz. Diyelim ki Maç sonucunu tahmin ediyorsunuz ve tuttuğunuz takım 3 -0 yenecek dediniz. Bu bir tahmindir değil mi? peki bu tahmin olacak diye bir kural var mı. Yok. Peki tahmininiz tuttu diyelim . Siz tahmin ettiniz diye mi tuttu sizce.

12
9
4
1
0
2
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum