10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 84 Cevapları

10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 84 Cevapları
10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 84 Uygulama Soruları ve Cevaplarına yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Uygulama

Aşağıda bazı bilgiler verilmiştir. Bunlardan hareketle soruları cevaplayınız. Cevaplarınızı boş bırakılan yerlere yazınız.

  • Dünya, Güneş’in etrafında dönmektedir.
  • Toplu taşımanın kullanılması trafiği azaltır.
  • En iyi yönetim şekli cumhuriyettir.
  • Sevmek paylaşmaktır.
  • Bir yarışmada ikinciyi geçen ikinci olur.

1. Bu bilgiler, bilginin kaynağına yönelik hangi görüş veya görüşlere kanıt olabilir? Açıklayınız.
Cevap
: Bilginin ana kaynağı olarak akıl yürütme ve düşünceyi görenler “akılcılar (rasyonalistler)”, duyu, gözlem veya deneyler üzerinde duranlara ise “deneyciler (ampiristler)” denir. Bu akımların isimleri ise “akılcılık (rasyonalizm)” ve “deneycilik (ampirizm)” olarak adlandırılır. Akılcı filozoflardan bazıları Platon, Descartes,Spinoza ve Leibniz; deneyci filozofların bazıları ise Epikuros, Locke, Hume, Condillac ve Comte gibi isimlerdir. Yukarıdaki görüşler de bu iki akıma girmektedir.

2. Bu bilgilerin doğruluğunun mümkün olmadığı nasıl savunulabilir?
Cevap
: Yine akılla savunulabilir. Deney ve gözlem sonucu yapacağımız tez hipotez çıkarımlarıyla kanıtlarsak doğru olmadıklarını bir başkası bizim düşüncemizi çürütene kadar bu bilgilerin yanlışlığını kanıtlamış oluruz.

2
57
3
2
2
2
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.