10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 96 Cevapları

10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 96 Cevapları
10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 96 Uygulama Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

UYGULAMA

Aşağıdaki metni okuyup Russell’ın sözünden hareketle verilen soruları cevaplayınız. Cevaplarınızı boş bırakılan yerlere yazarak tartışınız.

1. Russell, ifadesinde bilgelik ve bilimi neden karşılaştırıyor?

Çünkü önemli olan bilim ile ortaya konulan değil ortaya konulanı bilgelikle nasıl ve hangi amaç uğruna kullanacağımızdır. Bilgelik olmadan maddenin de maddi zenginliğin de hiç bir anlamı yoktur demek istemiştir.

2. Bilimin olumsuz etkilerinin yaygınlaşmasından kimler sorumlu tutulabilir?

Siyasiler, savaştan beslenen azılı katiller, para için yapmayacakları kötülük olmayan bencil ve kötü insanlar olabilir.

3. Bilimin kötüye kullanımının engellenmesi için neler yapılabilir?

Bilimsel bulgu veya çıktıların güvenilir ellerde olduğuna ve insanların faydaları için kullanılacağına emin olmak gerekmektedir. Aksi durumda silah üreten kişi şunu unutmamalıdır ki ürettiği silahla bir gün öldürülebilir.

4. Russell’ın bildiride etkin rol oynayan tavrını, “bilgelikle birleşen bilim” görüşüne göre değerlendiriniz.

Bahsettiğimiz üzere bilgi salt yalnız başına ancak bir güç olur. Bu güç ise kötü emellerde yıkıcı bir güce dönüşebilecekken iyi insanların elinde insanlığın hizmetinde kullanılacak bir güce dönüşecektir.

604
200
202
202
125
123
123
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.