10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 97 Cevapları

10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 97 Cevapları
10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 97 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Öğrencilerin yerinde siz olsaydınız tepkiniz ne olurdu?

Ben olsam her durumda önceliğim bir canı nefes alan bir yavruyu yaşatma olacağı için Profesör geç kaldığında onu eleştirmez daha da desteklerdim. Böylece Profesör üçüncü kez de köpeği kurtarırdı.

2. Derse geç kalmasına rağmen profesörün yavruyu kurtarması doğru bir eylem midir?

Bence doğru bir eylemdir. Çünkü hayatta bir canı kurtarmaktan daha değerli bir şey olduğunu zannetmiyorum. Hele de ders gibi sonrasında telafisi edilebilecek bir durumla kıyaslandığında elbette Profesörün davranışı bence doğru bir eylemdir.

3. Görevliye haber verip dersine yetişmesi, bu arada yavrunun boğulmuş olmasından profesör sorumlu tutulabilir mi?

Bence sorumlu tutulmalıdır. Çünkü profesör her ne kadar sorumluluklarını ve öğrencilerin dersi terk etmelerini düşünmüş ve bunun etkisinde kalsa da bütün her şeye kulaklarını tıkamalı her eyi göze almalı ve bir canın boğulmasının önüne geçmeliydi.

1
5
0
1
2
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.