10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 47 Cevapları Öğün Yayınları

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 47 Cevapları Öğün Yayınları
10. Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 47 Hazırlık Çalışmaları Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Halk hikâyeleri halkın ortak hislerini yansıtır. Bunu da gerek halktan insanlar gerekse şairler kuşaktan kuşağa aktarırlar. Sizin de bu şekilde bildiğiniz halk hikâyeleri var mıdır? Kısaca konularıyla birlikte arkadaşlarınızla paylaşınız.

Vardır. Bu hikayelerin başlıkları şu şekildedir.

  • Köroğlu Hikayesi
  • Kerem ile Aslı Hikayesi
  • Tahir ile Zühre Hikayesi
  • Sefil Yakup ile Turna Kız Hikayesi
  • Hüsrev ile Şirin Hikayesi

2. Halk hikâyeleri, örf ve geleneklerimizin hangi yönlerini yansıtırlar? Bunun topluma faydası nedir?

Cevap: Bu hikayelerde genellikle bizdeki aşk ve kahramanlığın anlatıldığı konuları işler. Mesela bu hikayelerde Türk halkına ait olan evlilik, kurban adama, dilek tutma, rüya yorumlama gibi örf ve geleneklerimizin izleri görülmektedir. Bunların bilinmesi ve yaşatılması toplumsal ilişkilere katkı sağlar

188
20
161
17
0
2
24
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.