10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 13 Cevapları

10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 13 Cevapları
10. Sınıf Semih Ofset Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 13 Sorularını ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Aşağıdaki ifadeleri karşılaştırma yoluyla inceleyiniz. İfadeler arasında ne gibi farklar görüyorsunuz? Belirtiniz.

2. Düşünme nedir? Görüşünüzü aşağıya yazınız.

Düşünme tamamen zihinsel bir eylemdir. Düşünme kavramı altında yer alan eylemler oldukça geniştir. Düşünüp taşınma, umma, karar verme, imgeleme, hatırlama, merak etme, ölçüp biçme, niyetlenme, inanma, inanmama, derin düşünme, anlama, çıkarım yapma, öngörme, iç gözlem yapma hep düşünme kavramı altında yer alan olgulardır.

Düşünmenin büyük oranda dilde, bir dil aracılığıyla gerçekleştiği düşünülür. Bu dil Türkçe gibi konuşulan, günlük bir dil olabildiği gibi mantıksal formüllerden oluşmuş yapay bir dil de olabilir. Düşünmenin zihinsel imgeler yoluyla da olduğu bilinmektedir.

1. Aşağıdaki soruları sınıfınızda tartışınız.

Bilgi nedir?

Bilgi, insan aklının alabileceği gerçek, olgu ve ilkelerin tümüne verilen ad.

Bilinç nedir?

Bilinç, genel olarak, insanda farkındalığın, duygunun, algının ve bilginin merkezi olarak kabul edilen yetidir. Zihnin kendi içeriklerinin farkında olduğu, içebakış yoluyla bilinen, duyumları, algıları ve anıları ihtiva eden bölümüdür.

Öz bilinç nedir?

Öz bilinç, insanın kendisini, çevresini ve olup biteni tanıma, algılama, kavrama, fark etme yetisi.

2. Tartışma esnasında konuşmalarda düşünme kavramına ne kadar vurgu yapıldığına dikkat ediniz.

Cevap:

3. Bilgi, bilinç ve öz bilinç kavramlarını düşünmeden bağımsız düşünmek mümkün müdür?

Cevap:

4. Tartışma sonucunda düşünmek, bilgi, bilinç kavramları arasındaki ilişkiye dair defterinize bir sonuç paragrafı yazınız.

Cevap:

4
71
6
4
5
2
62
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.