10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 164 Cevapları

10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 164 Cevapları
10. Sınıf Semih Ofset Yayınları Felsefe Sayfa 164 Sorularını ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bilimsel ve teknolojik anlamda gelişen insan bu çabasını insan-doğa ilişkisinin uyumlu olmasında gösterememiştir. Neticede bugün doğanın sorumsuzca tüketildiği ve kirletildiği bir dünya var karşımızda. İnsanın doğaya yabancılaşması aynı zamanda kendine yabancılaşmasına neden olmuştur.

1. Metinde tartışılan konu nedir? Belirtiniz.

Cevap: İnsanın yaşadığı süreçlere göre ahlaki değerlerden uzaklaşıp uzaklaşmadığı doğa ve dünya ile nasıl daha uyumlu yaşayabileceği üzerinedir.

2. Bu konuyla ilgili hangi fikirler ileri sürülmektedir?

Cevap: İnsanın bilim ve teknolojideki uyum yeteneğini ne yazık ki doğa ile kurduğu ilişkide başaramaması ve doğayı katletmesi üzerinden anlatmaktadır.

3. Bu konuya farklı bir açıdan bakılabilir mi? “Altı Şapkalı Düşünme Tekniği”ni kullanarak tartışınız. Bu bakış açılarından yola çıkarak bulduğunuz cevapları sınıfınızla paylaşınız.

Cevap: Bu etkinliği sizler yapmalısınız.

1
1
5
0
3
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.