10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 19 Cevapları

10. Sınıf Semih Ofset Felsefe Sayfa 19 Cevapları
10. Sınıf Semih Ofset Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 19 Sorularını ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Felsefeyi somut bir varlığa benzetmek isteseydiniz neye benzetirdiniz?

Buna göre, felsefe Yunanlar için, ‘bilgelik sevgisi’ ya da ‘hikmet arayışı’ anlamına gelmiştir. Başlangıçtaki bu özgün anlama göre, her türden bilimsel araştırmacıya "filozof" adı verilmiştir.

Felsefe; varlık, bilgi, gerçek, adalet, güzellik, doğruluk, akıl ve dil gibi konularla ilgili özsel sorunlara ilişkin yapılan çalışmalardır. Felsefe düşünce sanatı olarak da bilinir.

Felsefeyi bir ormana benzetirdim. Ormandaki bütün ağaçlar bilimleri, düşünceleri simgeler ve hepsi bir araya geldiğinde ormanı oluşturmuş oldukları için.

2. Düşündüğünüz varlığı aşağıya çiziniz.

Cevap: Kendiniz çizebilirsiniz.

Bir filozof söyledikleri ya da yazdıklarıyla tanınmamalı, nasıl yaşadığıyla, hatta yürüyüşüyle tanınmalıdır. [F. Nietzsche (Niçe)]
Sizce Nietzsche ne demek istiyor?

CevapBir insanın sözlerinden söylediklerinden çok yaptıklarıyla değerlendirilmesinin öneminden bahsedilmektedir. Çünkü ne düşünürse ne söylerse söylesin insan sadece eyleme döktüğü hareketlerinden sorumlu olabilir anlayışı hakimdir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
12
2
12
3
1
25
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum