10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 103 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 103 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 103 Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Uygulayalım

Aşağıdaki metni okuyup soruları cevaplayınız.

Sorular

1. Einstein’ın Görelilik Kuramı evrenin sonu olup olmadığını göstermiş olabilir mi? Kısaca açıklayınız.
Cevap
: Einstein’ın Görelilik Kuramı, evrenin sonlu olup olmadığı konusunda kesin bir yanıt vermemektedir. Kuram, evrenin sonsuz olabileceğini söylese de bu konuda gözlemler yapılamadığı için kesin bir yanıt verememektedir.

2. Evrenin sonlu olup olmadığı sorusuna bilim neden farklı cevaplar vermektedir? Kısaca açıklayınız.
Cevap
: Evrenin sonlu olup olmadığı sorusuna bilim insanları farklı cevaplar vermektedir çünkü bu konuda yeterli gözlemler yapılamamıştır. Evrenin sonlu olmasının kanıtlanması, evrenin bir sonunun bulunmasını sağlayacaktır, ancak evrenin sonsuz olmasının kanıtlanması da zor hatta imkânsız gibi görünmektedir. Bu nedenle, evrenin sonlu olup olmadığı konusunda bilim insanlarının görüşleri farklılık gösterebilmektedir.

31
31
31
31
31
31
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.