10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 108 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 108 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 108 Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Tartışalım

Aşağıdaki metni okuyarak aynı zamanda temel hak olan insan haklarının önemini tartışınız. Tartışma sonucunda ortaya çıkan görüşleri noktalı yere yazınız.

İnsan hakkının korunması söz konusu olunca ilgili kişinin kim olduğu (hatta suçlu olması) önemli olmuyor. İnsan olması, insan haklarının onda da korunması hakkını sağlamıştır ona; insan hakları adı altında topladığımız ve şimdiye dek gösterdiğimiz daha büyük bir kaygı ve özenle toplayabileceğimiz tek tek hakların hak olması yani söz konusu kim olursa olsun onun için de çiğnenmemesi, insanın varlıktaki özel yerinden ileri geliyor. Kendimiz başta olmak üzere, insan türünü yeryüzünden kaldırmayı düşünmediğimiz sürece, insan haklarını açık bir şekilde bilinçlendirmeye çalışmaktan, bu hakları kişilerde fiilen korumaktan ve bunu yapan kişiler olarak kazandığımız hakla, bu hakların korunmasını yüksek sesle istemekten başka çaremiz yoktur.

İoanna KUÇURADI Çağın Olayları Arasında (Düzenlenmiştir.)

  • İnsan hakları, insan olmanın getirdiği haklardır ve insan olma durumu ne olursa olsun bu hakların korunması gerekir.
  • İnsan haklarının korunması, insan türünün yeryüzünde varlığını sürdürme amacıyla önemlidir.
  • İnsan haklarının bilinçlendirilmesi, kişilerde fiilen korunması ve bu hakların korunmasını istemek gerekir.

1
1
1
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.