10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 111 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 111 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 111 Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Uygulayalım
Liberalizmin ve sosyalizmin özelliklerini çeşitli kaynaklardan yararlanarak aşağıdaki kutucuklara yazınız.

LİBERAL-KAPİTALİZM --> Liberal görüşü savunanlar geniş bir görüş dizisi benimsemekle birlikte genellikle ifade özgürlüğü, inanç özgürlüğü, basın özgürlüğü, sivil haklar ve sivil özgürlükler, seküler devlet, liberal demokrasi, ekonomik ve siyasi özgürlük, hukukun üstünlüğü, özel mülkiyet ve piyasa ekonomisi gibi fikirleri destekler.
SOSYALİZM --> Çeşitli sosyalist teorilerde devletçilik prensibi mutlak olarak geçerlidir. Devlet üretime hakim güç olarak ön plana çıkar. Bu modeli savunan iktisatçılar tarafından toplumun esas alındığı iddia edilse de, yetkiyi toplum adına devlet kullandığı için, etkin güç daima devlettir. Kişiler arası eşitlik vurgusu yapılır.

Uygulayalım

İdeal düzeni belirleyen özgürlük, eşitlik ve adalet kavramları günümüzde ancak demokrasi ile yönetilen toplumlarda gerçekleşebilir.

Liberalizm Sosyal Adalet Nihilizm Sosyalizm Sofizm Anarşizm

İDEAL TOPLUMSAL DÜZEN

Vardır.

  • Liberalizm
  • Sosyalizm
  • Sosyal Adalet

Yoktur.

  • Nihilizm
  • Sofizm
  • Anarşizm

3
0
4
0
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.