10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 115 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 115 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 115 Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

3.7. SANAT FELSEFESİ

Düşünelim

Aşağıdaki görselleri inceleyip soruları cevaplayınız.

Sorular

1. Görseller hangi tür sanat etkinlikleri ile ilgilidir?
Cevap
: Mimar, müzik, gölge oyunu, heykel, resim.

2. Görseller içinde sizin için “güzel” olan hangisidir?
Cevap: Bence güzel olan “Çiçek Açan Badem Ağacı, Ressam: Vincent Van Gogh”un resmi.

3. Güzel sanat etkinliklerinin kişiye bir faydası var mıdır?
Cevap
: Güzel sanat etkinlikleri, insanlar için çeşitli faydalar sağlayabilir. Özellikle müzik, tiyatro ve dans gibi sanat dalları, insanların ruh sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Güzel sanat etkinliklerine katılım, stres ve anksiyete gibi negatif duyguları azaltarak, mutluluk ve huzur duygusu uyandırabilir. Ayrıca güzel sanat etkinlikleri, kişinin dikkatini yoğunlaştırmasına yardımcı olur ve zihinsel becerileri geliştirir. Bu sayede kişi daha işlevsel ve etkin olabilir. Güzel sanat etkinliklerine katılım, aynı zamanda kişinin kendine ve çevresine daha olumlu bakış açısı kazanmasına yardımcı olur. Bu etkinlikler ayrıca toplum içinde daha iyi bir iletişim kurulmasına ve insanlar arasındaki bağların güçlenmesine de katkıda bulunabilir. Özet olarak, güzel sanat etkinlikleri insanlar için fiziksel, zihinsel ve ruhsal açıdan birçok fayda sağlayabilir.

2
0
2
0
2
3
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.