10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 117 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 117 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 117 Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

3.7.1.1. Güzellik

Düşünelim

Aşağıdaki görselleri inceleyip soruları cevaplayınız.

Sorular

1. İki görsel arasında oluşum açısından ne fark vardır?
Cevap
: Resim ile fotoğraf arasındaki esas fark, imal edilmiş ile kaydedilmiş arasındaki farktır. Resim, insan eliyle yapılır. Kalem, fırça, boya vs. ile tuval, kağıt, duvar vs. gibi bir zemine elle yapılır. Fotoğraf ise dijital veya analog bir makine ile çekilir ve kaydedilir.

2. Görsellerden hangisi size göre daha güzeldir?
Cevap: Ressam: Claude Monte; Gelincikler adlı tablosu daha güzeldir.

3. Bir sanat eserinin güzel olmasını sağlayan özellikler nelerdir?
Cevap
: Sanat eserini diğer rasgele eserlerden ayıran unsurların başında güzellik gelir. Güzelliğin yanı sıra bir sanat eserinde yüce olma, haz ve hoşa gitme duygusu uyandırma, doğru ve iyi olma, faydalı olma, bir amaca hizmet etme, insanın orada kendi ruhundan, heyecanlarından bir şeyler bulması gibi özellikler de aranmaktadır.

1
0
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.