10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 118 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 118 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 118 Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sorular

1. Filozofların güzellik anlayışlarındaki farklar nelerdir?
Metin, filozofların güzellik konusunda iki ana anlayışı olduğunu belirtir: klasik (nesnel) ve modern (öznel) anlayışlar. Klasik anlayışa göre güzellik, nesnel bir niteliktir ve düzen, birlik, uyum, oran, ölçü ve iyilik gibi niteliklerin bir birleşimi olarak tanımlanır. Modern anlayışa göre ise güzellik, göreli bir kavramdır ve kişinin duygularıyla, özellikle de beğeni duygusuyla ilgili bir konudur.

2. Metinde geçen güzellik tanımlarının ortak yönleri nelerdir?

  • Sanatsal bir nesnenin şekil, renk, ses, tasarım veya ritim gibi duygusal tezahürlerden doğan bir özellik
  • İnsan zihnine bir algısal haz deneyimi, bir anlam ya da doyum sağlayan bir özellik
  • Düzen, birlik, uyum, oran, ölçü ve iyilik gibi niteliklerin bir birleşimi (klasik anlayış için)
  • Göreli bir kavram olarak, şeylere belli bir biçimde bakış tarzımızın sonucu olarak kişinin duygularıyla, özellikle de beğeni duygusuyla ilgili bir konu.

2
0
2
0
2
2
25
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.