10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 120 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 120 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 120 Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

3.7.1.3. Sanat Eserlerinin Özellikleri

Düşünelim

Aşağıdaki Picasso (Pikasso) ile ilgili görselleri inceleyip soruları cevaplayınız.

Sorular

1. Görsellerden hangileri sanat eseridir?
Cevap
: Görsellerden resim ve heykel sanat eseridir.

2. Bir nesnenin sanat eseri olmasını sağlayan özellikler nelerdir?
Cevap: Sanat eserleri, genellikle bir sanatçının estetik ve düşüncelerini ifade etme amacıyla yaratılmış olan nesnelerdir. Bu nesneler, çeşitli formlarda olabilir, ancak ortak olarak, sanat eserlerinin aşağıdaki özellikleri bulunur:

İçerik: Sanat eserleri, bir anlam veya anlamlar taşır. Bu anlam, sanatçının düşüncelerini, duygularını veya dünya görüşünü yansıtır.

Estetik: Sanat eserleri, güzel veya ilginç görünür. Bu, sanatçının kullandığı form, renk, ses vb. öğelerin bir armonisiyle sağlanır.

Yaratıcılık: Sanat eserleri, yenilikçi ve orijinaldir. Sanatçı, yeni bir şeyler yaratmaya çalışır ve bu yaratım, diğerlerinden farklıdır.

İletişim: Sanat eserleri, bir iletişim aracıdır ve sanatçının düşüncelerini, duygularını ve dünya görüşünü diğerleriyle paylaşır.

Zaman testi: Sanat eserleri, zamanla değer kazanır ve genellikle tarihsel ve kültürel değer taşır.

3. Sizce görsellerden hangisi daha güzeldir?
Cevap
: Bence görsellerden resim daha güzeldir.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.