10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 13 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 13 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 13 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sorular
1. Metne göre bilgelik (hikmet) nedir?

Metne göre bilgelik: Mutlu olan ve bilgiye sahip olandır. Yani yaşadığı her anın mutluluğu hissettirebilecek olan bilgeliğe sahip olan kişidir.

2. Bilge ile bilge olmayan kişi arasındaki fark nedir?

Bilge olan kişi ile bilge olmayan kişi arasındaki fark: Bilge kişi bilginin peşindedir hiç durmayan bir arayıştır hala hiçbir şey bilmediğini düşünür. Bilge olmayan kişi ise kendini bilge sanır ve herşeye sahip olduğunu düşünür.

3. “Mutluluk zenginlikte değil, bilgeliktedir.” sözü ne anlama gelmektedir?

Yaşam karşımıza ne çıkacağını bilemediğimiz uzun bir yol gibidir. Bu uzun yolun sonunda her insan mutluluk ve huzura ulaşmayı hedefler.

Mutluluk ifadesi her insana göre farklı anlamlar ifade edebilir. Yani kişiler farklı şeylerle mutlu olabilirler. Fakat genel anlamda baktığımız zaman huzur ve sağlıkla beraber gelen mutluluk insanların tercihidir. Bir düşünelim dünyalar kadar zengin olsak fakat sağlığımız olmasa ya da iç huzurumuz olmazsa, o kadar para ne işe yarar. Mutluluğun kaynağı erdemli bir yaşam ve bilgeliktir. İnsan hayatı düzgün bir şekilde ve manasını bilerek yaşarsa o hayattan lezzet alır. Dertler ve sıkıntılar ona zarar vermez. Çünkü para her zaman her şeyi halledemez.

228
1150
191
168
228
169
2327
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum