10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 131 Cevapları

10. Sınıf Tuna Felsefe Sayfa 131 Cevapları
10. Sınıf Tuna Matbaacılık Felsefe Kitabı Sayfa 131 Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Uygulayalım

Aşağıdaki metni okuyunuz. Metinden hareketle verilen soruları cevaplayınız.

Sorular

1. Metnin temel kavramları hangileridir?
Cevap
: Metnin konusu, insan olmanın tarihi, insan olmanın serüveni ve insanın gelişimi ile ilgilidir.

2. Metinde hangi problem ele alınmaktadır?
Cevap
: Metinde, insan olmanın çetin ve uzun bir serüven olduğu, insanın tarih içinde yanlışlar yaptığı ve bu yanlışların insanın doğruyu bulmasında yardımcı olduğu, tarihin insanın geçmişine ait bütün canlı oluşumları ve bağlantılarını araştırılması gerektiği gibi düşünceler vardır.

3. Metnin argümanında kullanılan akıl yürütmelerden elde edilen sonuç önermesi nedir?
Cevap: Metin, insan olmanın tarihi ve insanın doğruyu bulma sürecine dairdir. Metinde, tarihin insanın geçmişine ait bütün canlı oluşumları ve bağlantılarını araştırmak gerektiği ve bu araştırma sürecinin insanın doğruyu bulma sürecine yardımcı olabileceği öğretisi vurgulanmaktadır.

19
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.